Geriausias elektrinis šildytuvas jūsų namams

Kokie yra elektrinio šildytuvo privalumai?

Šildymas– Lengva naudoti: Elektriniai šildytuvai yra vienas paprasčiausių būdų išlaikyti šilumą namuose žiemos mėnesiais. Jie idealiai tinka patalpoms, kuriose nėra centrinio šildymo, pavyzdžiui, vonios kambariams ir miegamiesiems. Juos galite tiesiog įjungti į elektros tinklą ir iš karto pradėti naudoti: nereikia nei montavimo, nei dujų, nei alyvos.

– Saugu: Elektriniai šildytuvai yra vienas saugiausių namų šildymo būdų. Juose nenaudojama atvira liepsna ir neišskiriamas anglies monoksidas, kaip dujiniuose ar tepaliniuose šildytuvuose. Be to, elektriniai šildytuvai turi automatinę apsaugą nuo perkaitimo ir išsijungimo funkcijas, todėl šaltaisiais mėnesiais juos naudoti dar saugiau. https://www.e-nit.lt/sildymas/elektriniai-sildytuvai čia.

– Pernešamumas: Jei norite sušildyti konkrečią patalpą, pavyzdžiui, vonios kambarį ar virtuvę, elektrinį šildytuvą galima daug lengviau perkelti nei centrinio šildymo sistemą. Juos galite tiesiog vežti su ratukais ir prijungti prie elektros tinklo.

– Efektyvus: Elektriniai šildytuvai yra labai efektyvūs, jie sunaudoja tik dalį kitų tipų šildymo sistemose sunaudojamos energijos. Patys efektyviausi tipai gali sunaudoti vos 5 vatus per valandą, o tai prilygsta elektros lemputės sunaudojamai energijai. Ekonomiškiausi šildytuvai ir rinkos tenendcijos.

Kiek kainuoja elektrinių šildytuvų eksploatacija?

Elektrinio šildytuvo eksploatacijos kaina pirmiausia priklauso nuo dviejų veiksnių: šildytuvo galingumo ir energijos tarifo, kurį taiko jūsų komunalinių paslaugų bendrovė. Kuo didesnė galia ir (arba) kuo pigesnis elektros energijos tarifas, tuo mažiau pinigų išleisite šildytuvui eksploatuoti. Energetikos departamento duomenimis, vidutinės 1500 vatų galios elektrinio šildytuvo eksploatavimo išlaidos yra apie 1 JAV dolerį per valandą. Taigi, jei kasdien jį naudosite 8 valandas, per dieną elektrai galite tikėtis išleisti 8 JAV dolerius. Geriausias būdas sužinoti faktines elektrinio šildytuvo eksploatavimo išlaidas jūsų namuose – pasinaudoti išlaidų skaičiuokle. Internete galite rasti įvairių išlaidų skaičiuoklių. Tiesiog įveskite savo komunalinių paslaugų bendrovę ir šildytuvo galingumą, kad sužinotumėte apytiksles jo eksploatavimo išlaidas kiekvieną dieną. Oro šildytuvai ir specialisto patarimai.

Į ką atkreipti dėmesį prieš perkant elektrinį šildytuvą

– Galingumą: Nuo elektrinio šildytuvo galios priklauso, kiek energijos jis sunaudos. Kuo didesnis galingumas, tuo brangiau kainuos jo eksploatacija. Jei norite sumažinti išlaidas, rinkitės mažesnio galingumo šildytuvą. – BTU: Geriausias būdas nustatyti, kiek šilta bus jūsų kambaryje, yra išmatuoti šildytuvo BTU (britų šiluminius vienetus). Norėdami sužinoti elektrinio šildytuvo BTU, naudokite skaičiuotuvą, pvz., šį. Energetikos departamentas rekomenduoja naudoti šildytuvą, kurio BTU rodiklis yra ne mažesnis kaip 10. – Laido ilgis: Daugelio elektrinių šildytuvų laidas yra tik 3-5 pėdų ilgio. Rinkitės ilgesnį šildytuvą, kad galėtumėte jį pastatyti tiksliai ten, kur norite, ir nereikėtų judinti kištuko. – Kitos savybės: Kitos svarbios savybės, į kurias reikia atsižvelgti perkant elektrinį šildytuvą: termostato valdymas, laikmačiai ir saugos funkcijos, pavyzdžiui, apsauga nuo perkaitimo. Šildytuvai namams ir kodėl jis reikalingas?