Akių vokų operacija ir pooperacinis periodas

Akių vokų operacija Lietuvoje nėra itin populiari. Kodėl? Kadangi nemaža dalis žmonių paprasčiausiai nesiryžta jai, galvoja, kad paslaugos bus labai brangios. Visgi, akių vokų plastika yra valstybės finansuojama operacija ir jeigu matote, kad per dideli ir nukritę vokai gyvenime Jums kelia problemas – tokiu atveju visiškai nereikės mokėti už procedūrą.

Akių vokų plastika atliekama gana greitai, dažniausiai iki vienos valandos. Taip pat naudojama bendrinė nejautra, tad tai sumažina pooperacinio laikotarpio jautrumą. Praėjus kelioms dienoms po operacijos galėsite grįžti į normalias gyvenimo vėžes ir pamiršti, kad akių vokai kadaise Jums sunkino gyvenimą.

Akių vokų plastika tobulinama naudojant netirpstančius siūlus, tad praėjus savaitę po operacijos turėti grįžti pas chirurgą, kad jis išimtų siūlus. Žinoma, tuo pačiu apsižiūrima, kaip pavyko operacija ir ar yra pasiektas toks rezultatas, kokio buvo tikimasi.

Natūralu, kad po operacijos labai dažnai juntamas ir akių sausumas, kuris sukelia gana didelį diskomfortą. Tačiau nereikia baimintis, kadangi dažniausiai po kelių dienų sausumas visiškai dingta. Tuo pačiu rekomenduojame naudoti akių lašiukus, kuris gali padėti sumažinti niežėjimą ir vėl jaustis puikiai. Kai kurie žmonės teigia, kad po operacijos jų rega kiek pablogėjo. Tai irgi nutinka labai retai ir tai tik laikinas diskomfortas, kuris trunka iki kelių dienų. Tačiau kaip jau minėjome, taip nutinka retai. Jeigu jaučiate, kad akutės neberodo taip gerai – visada naudinga įsigyti vitaminų ir taip pat naudoti kompresus, kurie ramina. Dažniausiai rekomenduojame ir geriausiai pasiteisinantys yra ramunėlių kompresai, kurie leidžia akims nurimti ir vėl sugrįžti į įprastas vėžes.

Dažniausiai po operacijos užtenka kelių dienų, kad žmogus vėl galėtų jaustis puikiai. Visgi, kadangi kiekvieno žmogaus organizmas yra labai skirtingas – siūlome pasirinkti dešimties dienų laikotarpį, kuris padėtų visiškai pilnai atgauti jėgas ir grįžti į įprastas gyvenimo vėžes su energija ir kur kas malonesniu, dažnai jauniau atrodančiu, veidu.

Akių vokų plastika gana paprasta, tačiau naudos labai daug duodanti operacija.