Ką valgyti po skrandžio šalinimo operacijos

Visi norime būti sveiki, tačiau kartais tai yra paprasčiausiai neįmanoma. Galima tik pasidžiaugti, kad šiuo metu technologijos tikrai labai toli pažengusios, tad kiekvienas, kuris nori džiaugtis gera sveikata – gali ją turėti. Skrandžio problemos taip pat sprendžiamos labai įvairiais būdais ir skrandžio šalinimas yra viena iš jų. Gyvent be skrandžio – galima, tačiau gyventi su juo kur kas geriau. Visgi, galima pasidžiaugti, kad net ir pačios baisiausios ligos gali virsti paprasčiausia iliuzija. Ypač  tokiu atveju, kai problemas sprendžia geriausi savo srities specialistai.

Žinoma, nepavyks gyventi lygiai taip pat kaip iki tol, tačiau dažniausiai pašalinus skranduką tikrai nesusidursite su kokiomis nors problemomis, kurios Jums galėtų labai apsunkinti gyvenimą. Keli paprasti patarimai leis gyventi taip pat puikiai, kaip iki tol. Juolab, būtina laikytis gydytojo rekomendacijų, kad  nesukeltumėte savo skrandukui papildomų komplikacijų.

  • Svarbiausia taisyklė, kad nuo šiol turėsite valgyti labai mažomis porcijomis. Apskritai, mažomis porcijomis rekomenduojama valgyti visiems, tačiau dažnai žmonės dėl skubaus gyvenimo tempo skuba prisikimšti pilną skranduką maistą. Štai pašalinus skrandį tokios galimybės paprasčiausiai nebeturėsite. O tai turi daugiau pliusų nei galėjote pagalvoti.

  • Kadangi bus valgoma gana mažomis porcijomis, tuo pačiu siūloma valgyti bent jau penkis kartus per dieną. Pajusite, kad atsiranda vis daugiau jėgų ir normalizuojasi svoris. Žinoma, nesakome, kad skrandžio šalinimas reikalingas visiems. Tai jau radikalus gydymo būdas.

  • Dažniausiai rekomenduojama valgyti kuo liesesnį maistą. Po operacijos kurį laiką apskritai reikės laikyti griežto plano, tačiau ateityje taip pat verta būtinai susidaryti specialų mitybos planą, kuris Jums leis tinkamai rūpintis savo skranduku.

  • Į mitybą riekės įtraukti kuo daugiau daržovių. Tiesa, rekomenduojam valgyti kuo mažiau daržovių, kurios pučia pilvą. Šiuo atveju nėra geras pasirinkimas žirneliai, kopūstai ir panašiai. Po operacijos pasitarsite su dietologe, kuri rekomenduos labiausiai Jūsų atveju tinkamą mitybą. Juk reikia įvertinti, kad kiekvienas atvejis yra labai individualus.

Skrandžio šalinimas tikrai nesugadins Jums gyvenimo. Šiuo metu operacija atliekama gretai ir profesionaliai, tad galima džiaugtis, kad net ir pačios didžiausios baimės virsta iliuzijomis ir žmogus gyvena gražiai bei laimingai.