5 būdai, kaip apsaugoti medines grindis nuo pažeidimų

Įdiekite oro drėkintuvą

GrindysDrėkintuvai gali sumažinti medinių grindų pažeidimo riziką. Kai kuriose namų vietose drėgmės lygis gali būti labai aukštas. Jei jūsų namuose drėgmės lygis yra aukštas, galite apsvarstyti galimybę įrengti drėkintuvą. Jei namuose didelė drėgmė, medinės grindys gali labiau išsiplėsti ir susitraukti, nes į jas patenka daugiau vandens. Ilgainiui dėl didelės drėgmės grindys medinės gali deformuotis ir atsirasti įtrūkimų tose vietose, kur mediena jungiasi su kitais paviršiais, pavyzdžiui, sienomis ar kitomis grindimis, todėl jas bus labai sunku pataisyti. Medinės grindys kaina ir kur jas nusipirkti: https://gerosgrindys.lt/11-medines-grindys čia.

Įrenkite oro sausintuvą

Jei turite oro drėkintuvą, galbūt norėsite įsirengti ir oro sausintuvą, kad galėtumėte kontroliuoti drėgmę namuose. Oro sausintuvai gali padėti kontroliuoti drėgmės lygį namuose ir apsaugoti medines grindis nuo pažeidimų.

Įsitikinkite, kad yra geras vėdinimas

Jei grindys medinės yra toje namų vietoje, kurioje yra didelė drėgmė, galite apsvarstyti galimybę toje patalpoje įrengti vėdinimo sistemą. Tai padės sumažinti drėgmės kiekį ore ir sumažins drėgmę toje patalpoje. Tai padės išvengti medinių grindų deformacijos ir išsiplėtimo dėl vandens ir drėgmės pertekliaus. Kokybiškos grindų dangos ir specialisto patarimai.

Naudokite kilimėlius ir kiliminę dangą

Jei namuose turite kambarį su medinėmis grindimis ir žinote, kad jame visada bus didelė drėgmė, galite apsvarstyti galimybę ant grindų patiesti kilimėlius. Tai gali padėti apsaugoti grindis nuo vandens ir drėgmės pertekliaus. Taip pat galite apsvarstyti galimybę patalpose, kuriose didelė drėgmė, pavyzdžiui, vonios kambaryje arba skalbykloje, pakloti kiliminę dangą. Tai padės apsaugoti grindų dangą nuo pažeidimų ir palengvins netvarkos valymą.

Įrenkite apsaugines grindis

Jei namuose turite didelės drėgmės patalpą su medinėmis grindimis, galbūt norėsite apsvarstyti galimybę toje patalpoje įrengti kitokio tipo grindis. Tai gali padėti apsaugoti esamas medines grindis nuo pažeidimų. Galbūt norėsite apsvarstyti galimybę įrengti kitokio tipo medines grindis, pavyzdžiui, bambuko ar kamštines grindis, arba visai kitokio tipo grindis.

Medinės grindys yra labai gražus ir laikui nepavaldus bet kurių namų priedas. Tačiau jos labai jautrios drėgmei, karščiui ir saulės spinduliams. Norėdami apsaugoti medines grindis nuo pažeidimų, galite įsirengti oro drėkintuvą ir oro sausintuvą, užtikrinti gerą vėdinimą ir naudoti kilimėlius bei kiliminę dangą. Taip pat galite apsvarstyti galimybę įrengti apsaugines grindis didelės drėgmės zonose. Kiek realiai kainuoja parketlentės?