Ženklai išduodantys, jog šunį reikia parodyti veterinarui

Jei mylite savo šunį (o tikriausiai taip ir yra), tuomet jis jums atstoja dar vieną šeimos narį. Natūralu, jog norite juo tinkamai pasirūpinti ir užtikrinti ilgą bei laimingą jo gyvenimą. Problema, kuri iškyla ne tik su šunimis, bet apskritai su visais augintiniais – jie nesugeba iškomunikuoti savo negalavimų ir negali pasakyti, jog jiems kažką skauda ar prastai jaučiasi. Kaip bebūtų, yra tam tikri signalai, kurie gali gana aiškiai pasakyti, jog Naujamiesčio veterinarijos klinika yra ta vieta, kurioje jums reikia nedelsiant apsilankyti. Tiesa, skaityti šiuos signalus reikės išmokti jums patiems, todėl pakalbėkime apie dažniausiai pasitaikančius simptomus ir ką jie reiškia.

Veterinarai LietuvojeTikriausiai dažniausiai pastebimas sunegalavimas – pasikeitę valgymo įpročiai. Ne visuomet reikėtų kreiptis į Naujamiesčio veterinarijos kliniką, jei jūsų šuo tiesiog truputį mažiau valgo ar atsisako kokio nors ėdalo, ypač jei vyrauja karšta temperatūra, tai gali būti visiškai normalu. Tačiau jei šuo nevalgo ilgesnį laiką ir atrodo vangus, tai labai aiškus ženklas jog kažkas negerai. Jei šuo nevalgo jau antrą dieną iš eilės, reikėtų nedelsiant kreiptis į veterinarijos kliniką. Matote, kai organizmas sunegaluoja, jis nusprendžia nebevirškinti naujo maisto, neskirti tam resursų, o reikiamą energiją pasiimti iš rezervo ir vietoje to visą dėmesį sukoncentruoti kovai su negalavimu. Taip pat egzistuoja kai kurios ligos, kurių tiesioginė pasekmė yra valgymo sutrikimai, todėl tokiu atveju pasirodyti pas veterinarą tikrai reikėtų. Lygiai taip pat kaip nevalgymas, taip ir per didelis apetitas vandeniui gali būti signalas, jog vyksta kažkas negero. Tam, kad pastebėtumėte šiuos pakitimus, jūs visų pirma turite žinoti, kiek įprastai vandens ar maisto sunaudoja jūsų augintinis. Jei šuo pradeda gerti daug daugiau vandens nei įprastai, tikėtina, jog jis gali susirgti arba jau serga inkstų liga arba diabetu.

Taip pat atkreipkite dėmesį ir į kailį. Nereikėtų skubėti į Naujamiesčio veterinarijos klinika jei jūsų šuns kailis yra tanku,s, žvilgantis ir švelnus – jis toks ir turėtų būti. Tačiau jei kailis labai sausas, šiurkštus, o vietomis matosi nuslinkusių plaukų, tuomet kažkas yra tikrai negerai. Priežasčių gali būti pačių įvairiausių – netinkamas maistas, tam tikra alergija, odos liga. Patys to tikrai nediagnozuosite, todėl tiesiog būtina kreiptis pagalbos į specialistus. Iš kitos pusės, neverta būti ir per daug paranojiškiems – jei gerai rūpinatės savo augintiniu, šansų jog jis staiga susirgs nėra labai daug.