Parduodami nauji butai Vilniuje – kaip pasirinkti mikrorajoną?

Lietuvos sostinė žavi savo architektūra ir jaukumu. Gyventojų skaičius Vilniuje nuolatos auga, o nekilnojamojo turto rinka – plečiasi. Parduodami nauji butai Vilniuje stebina itin plačiomis pasirinkimo galimybėmis, pirkėjams suteikdami laisvę rinktis visus jų lūkesčius atitinkantį mikrorajoną. Tiesa, išsirinkti gyvenamąją aplinką nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Čia būtina įvertinti tiek mikrorajono patogumą, tiek jame dominuojančią atmosferą.

Parduodami nauji butai Vilniaus centre ir senamiestyje

Galio NT projektasGyvenimas centre ir senamiestyje žavi savo unikalia atmosfera. Čia susiduriama su niekuomet nemiegančio miesto ritmu, nuolatos atsiduriant svarbiausių įvykių sūkuryje. Gyvenant centre lengvai pasieksite barus, populiariausius restoranus ir kavines. Be to, Vilniaus senamiestis yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, todėl tiek miesto gyventojus, tiek jo svečius žavi savo istorine architektūra, jaukiomis gatvelėmis ir didingumu. Gyvenimas centre ir senamiestyje dažniausiai vilioja jaunus, energingus, mėgstančius aktyvų gyvenimo būdą pirkėjus. Iš kitos pusės, čia vystomi nekilnojamojo turto projektai pasižymi ir itin didele kaina. Be to, nuolatinis žmonių srautas gali nepatikti pirkėjams, vertinantiems ramybę ir tylą, turintiems mažų vaikų ar ieškantiems daugiau privatumo.

Populiariausių mikrorajonų apžvalga

Didžiausio dėmesio sulaukiantys parduodami nauji butai Vilniuje yra vystomi rajonuose, esančiuose struktūriškai patogiose miesto zonose, t. y. ten, iš kur lengvai galima pasiekti svarbiausius miesto objektus, tačiau tuo pačiu atsiriboti nuo miesto centro šurmulio ir didelio žmonių srauto.

Naujamiestis yra įsikūręs visai netoli centrinių Vilniaus gatvių ir žaliuojančio Vingio parko, todėl vienu metu leidžia džiaugtis tiek miesto, tiek ramios gamtos užuovėjos privalumais. Žvėrynas vertinamas kaip rami, tyli ir tvarkinga gyvenamoji aplinka, puikiai tinkanti šeimoms. Tiesa, šis mikrorajonas ribojasi su sostinės centru ir yra laikoma viena unikaliausių sostinės erdvių, todėl Žvėryne statomi naujieji projektai yra kiek brangesni nei kiti butai Vilniuje.

Kiek atokiau nuo miesto centro yra įkurti itin daug dėmesio sulaukiantys Antakalnio bei Baltupių mikrorajonai, leidžiantys patogiai pasiekti visus svarbiausius miesto objektus. Tiesa, reikia pripažinti, kad paprastai čia esantys daugiabučiai yra gana seni, todėl aplinka neatrodo saugi ir šiuolaikiška. Vertindami pirkėjų poreikius ir atsižvelgdami į jų norus, NT vystytojai vis drąsiau investuoja į čia kuriamus naujus statybos projektus, suteikdami itin palankias gyvenimo sąlygas tiek šeimoms su mažais vaikais, tiek aktyvias pramogas mėgstančiam jaunimui.

Tiems, kas ieško užuovėjos nuo miesto šurmulio, tačiau nenori aukoti didmiesčio patogumų, siūloma apsvarstyti gyvenimo Šnipiškėse privalumus. Tai įvairialype urbanistinio ir kultūrinio / istorinio paveldo sinteze pasižymintis mikrorajonas, populiarus savo pasivaikščiojimų ir pramogų erdvėmis. Čia vystomi naujieji projektai išsiskiria tvarkinga, saugia, estetiška gyvenamąja aplinka, populiariausiųjų gretose išlieka nauji mažaaukštės statybos namai.